Nu var det ett tag sedan jag hade ett middagstips med kyckling.
Trots att kyckling är det vi mest äter här hemma.
Sweet and Sour-gryta går hem hos hela familjen.
Denna går lika bra att laga med fläskkött, för den som hellre gillar det.
Serveras med jasminris & sallad.
Det här behöver du till 3-4 portioner :
rapsolja
1 gul lök
1 msk tomatpure
600 gram stimlad kyckling
3 dl vatten
1 dl sweetchilisås
1 liten strimlad röd paprika
1 liten burk med bambuskott
1 ananasring
2 msk ananasspad
1- 2 tsk vitvinsvinäger
lite salt & peppar
1 msk maizena
Servera med jasminris,
Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja, klyfta löken och stek den glansig. Vänd ner tomatpure och fräs runt.
Vänd sedan ner det stimlade kycklingen och fräs tills det får vacker färg. Tillsätt vatten, chilisås, strimlad paprika, bambuskott och grovhackad ananas + spad. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Smaka av grytan med vitvinsvinäger + salt & peppar och vill ni ha den lite tjockare så reder ni av med maizena.
Klart!
MUMS vad gott!!!
Kram fina du, hoppas vi syns snart <3