Välkommen Marsmånad,
Jippi, nu närmar sig våren med stormsteg. Fast det trodde jag knappast igår när himlen var bäcksvart och det haglade. Idag blir det ett tips för er som fortfarande har sportlov eller iallafall tid att baka om dagarna.
Igelkottar av choklad, roligt och lätt för barnen att baka själva. Nomi och jag rullade chokladbollar igår i färgglatt strössel, men just dessa små chokladdjur som hon gjorde var ju mycket roligare.
Nomis fina choklad-igelkottar.
De godaste chokladbollarna gör du med florsocker och oboý. Prova vetja.
Så här gör jag med chokladbollssmet:
150 gram smör
5 dl havregryn
2 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe ( eller vatten )
2 msk kakao
3 msk oboy
35 gram smält choklad
Topping : kokos eller strössel
Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme innan du arbetar med smeten.
Sedan formar du valfria chokladdjur.
Så fin tallrik! Var har du köpt den?
Ja visst är blått porslin fint. Denna köpte jag för några år sedan på Åhléns.
Trevliga igelkottar, ?
Vad har du till ögonen?
Det är strössel, och jag har målat med en penna man har att skriva med på marsipan 🙂
Härligt med en ny resa bokad, jag som gissade på Mauritisus men såg att det blev Jamaica 🙂 Tycker ni gör helt rätt som åker, upplever och gör precis det ni önskar när möjligheten finns, varför inte?
Kul att få lite tips om hur och var ni bokar era resor, vi bokar ofta själva ( ej charter) men jag tycker det är svårare med de här mer ”exklusiva resmålen” som Maldiverna, Seychellerna och ex Jamaica.Eller så är det för att jag inte kan så mkt om just de ställena?
ha det gott och fortsätt blanda inläggen precis som du gör!
Åh så söta 😀
Ungefär hur många chokladbollar (igelkottar) blir det på 5 dl havregryn och 2 dl florsocker? Alltså ditt recept ovan.