Hej hej,
Tisdagar äter vi ofta fisk, mycket lax och även gärna torsk.
Något bland det godaste med torsk är väl ändå när den är panerad och smörstekt, och även denna torsken i en mild kaviarsås.
Prova vetja
Det här behöver du till 4 portioner:
700- 800 gram torsk ( eller annan vit fisk )
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1-2 msk kaviar
frusen dill
salt & peppar
1 dl riven mild ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnssäker form. Vispa ihop crème fracihe, grädde, kaviar, dill & salt + peppar i en kastrull, på svag värme. Låt det börja sjuda innan du häller det över torsken. Strö över ost och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klar.
VI serverade med pressad potatis.
Så gott det låter :). Kanske borde ta och testa detta :). Är det mycket smak av kaviar?
Å detta lät gott och vad lätt att göra, super med få ingredienser. Utskrift direkt av recept och hem och laga fisk, som faktiskt kidsen älskar.
Mmm det lät gott ? Jag undrar lite varför man ska låta såsen koka upp först innan man häller den över fisken? Jag brukar vispa ihop allt i en bunke och hälla över den kall, men det kanske är bättre av någon anledning att den värms innan.
Tack igen för en 10-poängsblogg ☺
Kram Åsa
Det är jättegott 😀
Jag tycker att risken att den klumpar sig blir mindre när jag förkokar den 🙂
Kramar
Hej, och tack för en toppenblogg!
Det låter som en supergod fiskrätt. Tror du att det funkar med lax istället för vit fisk? Har nämligen laxfileer på tining här hemma ☺
Det tror jag säkert 🙂
Berätta gärna hur det blev
Det blev jättegott! Högt betyg av min man också, som egentligen inte gillar kaviar ?
Å vad roligt att höra 🙂
[…] Potatis & Purjolökssoppa Tisdag Torsk med mild kaviarsås Onsdag Korv med ajvarsås Torsdag Omelett med extra allt Fredag […]
Jag äter inte kaviar själv, men sambon älskar det.
Så kanske en dum fråga, men ska det vara riktig kaviar eller typ kalles?
Kalles typ 🙂
[…] : Ugnspannkaka ( veg ) Tisdag : Torsk med mild kaviarsås Onsdag : Högrevsburgare med chilicheese Torsdag: Ajvargratäng med falukorv Fredag : Kreolsk […]