Gillar du biskvier?
Och gillar du choklad, kola & jordnötter också ?
Prova då att baka dessa. Gaaaalet goda!
Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning:
1/2 burk med karamelliserad kola
150-200 gram salta jordnötter
Chokladdoppa dem i mjölkchoklad
( 200 gram)
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Rör ihop jordnötter med kolakrämen, och fyll kakorna med röran. Låt dem svalna ytterligare i kylskåpet.
Chokladdoppa dem och servera sedan när de svalnat.
Mums.
Det här ser ut som något för sonen 🙂
Åh sega kakor är den bästa typen av kakor! <3
Är det kondenserad mjölk ( kokt) du menar??
Ja, karamelliserad heter den när den är färdigkokt.
Går att köpa ”klar” 🙂
Den eviga frågan om kondenserad resp. karamelliserad mjölk, haha. Alltså Jenny, du behöver nog göra någon permanent not här på bloggen där du förklarar detta för folk verkar aldrig fatta 🙂
Åh vilken godiskaka! Livsfarligt att läsa om när man är sötsugen!
Går det att frysa kakorna?
Absolut 🙂
Går de att frysa dom och servera senare ?:) funderar på stt bjuda dessa godingar på ett kalas
Alltså blir det 20-22 färdiga dubbelkakor eller 10-11?
10-11 🙂
Men de är rätt stora. Så man kan dela dem på mitten innan.
Och chokladdoppa dem som halvmånar.
Äggen, skall äggvitan och sockret vispas till vitt fluff eller rör man ”bara” ihop det?
Bakade dubbelsats och gjorde i långpanna, blev jättebra 😃