Letar du efter något riktigt smarrigt att bjuda på till helgens frukost eller brunch?
Då kan du sluta leta nu, dessa crepes med nutella är helt magiska.
Till 10-12 crepes
2 1/2 dl vetemjöl
1 tnypak salt
1/2 tsk vaniljsocker
3 eko ägg
6 dl eko standardmjölk
Fyllning:
Nutella
Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar. Låt crêpesen svalna något innan du fördelar nutella över halva. Vik ihop på mitten, och en gång till över mitten.
Klart att servera.
Ett tips är att lägga till några skivor banan på nutellan, en klassiker i Tyskland 🙂
Å så gott det låter.