Vegetariska ”köttbullar” med kokt potatis och sås

 

Gårdagens middag:

Veggobullar med potatis och brunsås.
4 av 5 stjärnor – prova vetja

IMG_6447Tips är att rulla dem smått, då är det lättare att steka dem så att de blir genomstekta.

Till köttbullarna behöver du 4-5 portioner: 
500 gram gröna ärtor ( frysta )
1/2 kruka med basilika
100 gram riven hallumiost
1 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
en gnutta chiliflakes

Gör så här:
Häll upp ärtorna i en mixer och låt tina något.
Mixa dem sedan med basilika & halloumi. Rör i ägget, ströbrödet, salt och chiliflakes.
Låt stå och svälla i 10-15 minuter, rör om då och då.
Forma sedan till små köttbullar, vänd sparsamt på dem så att de inte går sönder.
( Funkar även bra att tillaga i ugnen på 225 grader. )

Serveras med kokt potatis och brunsås.

Såsen gör jag snabbt efter ”ärtbollarna” stekts och tagits bort från pannan
1 dl vatten och vispa ur stekskyn.
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
1 nypa salt

Vispa upp och red ev. av med pyttelite maizena.

1
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
7 år sedan

Hej! Äter vegetarianer ägg?

jennysmatblogg
Reply to  Caroline
7 år sedan

Vegetarianer äter ägg.
Veganer äter inte något från djurriket.

Caroline
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Okej, Tack! Har vänner som är veganer, vegetarianer och allt möjligt så är bra att veta 🙂

Anna
7 år sedan

Lakto-vegetarianer äter inte ägg men mejeriprodukter
Ovo-vegetarianer äter ägg men inte mejeriprodukter
Lakto-ovo-vegetarianer äter ägg och mejeriprodukter

Så det beror helt enkelt på vilken variant man förhåller sig till 🙂

Eva
Reply to  Anna
7 år sedan

Haha oj då vad massa varianter det fanns på
vegetarianer;-)))

Nästa inlägg

Godis

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x