Gårdagens middag:
Veggobullar med potatis och brunsås.
4 av 5 stjärnor – prova vetja
Tips är att rulla dem smått, då är det lättare att steka dem så att de blir genomstekta.
Till köttbullarna behöver du 4-5 portioner:
500 gram gröna ärtor ( frysta )
1/2 kruka med basilika
100 gram riven hallumiost
1 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
en gnutta chiliflakes
Gör så här:
Häll upp ärtorna i en mixer och låt tina något.
Mixa dem sedan med basilika & halloumi. Rör i ägget, ströbrödet, salt och chiliflakes.
Låt stå och svälla i 10-15 minuter, rör om då och då.
Forma sedan till små köttbullar, vänd sparsamt på dem så att de inte går sönder.
( Funkar även bra att tillaga i ugnen på 225 grader. )
Serveras med kokt potatis och brunsås.
Såsen gör jag snabbt efter ”ärtbollarna” stekts och tagits bort från pannan
1 dl vatten och vispa ur stekskyn.
1 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
1 nypa salt
Vispa upp och red ev. av med pyttelite maizena.
Hej! Äter vegetarianer ägg?
Vegetarianer äter ägg.
Veganer äter inte något från djurriket.
Okej, Tack! Har vänner som är veganer, vegetarianer och allt möjligt så är bra att veta 🙂
Lakto-vegetarianer äter inte ägg men mejeriprodukter
Ovo-vegetarianer äter ägg men inte mejeriprodukter
Lakto-ovo-vegetarianer äter ägg och mejeriprodukter
Så det beror helt enkelt på vilken variant man förhåller sig till 🙂
Haha oj då vad massa varianter det fanns på
vegetarianer;-)))