Haha.. alla dessa semmel-varianter döps ju till olika roliga namn. Vad ska vi då kalla dessa godingar?
Har aldrig hört tals om dem innan. Munkisar, munksemlor eller kanske semmelmunkar ?
Uppdaterar….
Ni har skrivit så många bra namn på instagram. Och såklart att de ska kallas Smunkar.
Här kommer ett snabbfika-tips.
Jag har inte bakat eller friterat munkarna själv, utan de är köpta på hemköp 4 stycken för 25 :- .
Makalöst gott med färska munkar, och ännu godare när de smakar semla.
Jag skar av toppen på munkarna, och gröpte ur dem lite för att få plats med mandelmassa-fyllningen.
Mandelmassa + lite ovispad grädde som jag rörde ihop till en kräm.
Fyllde sedan munkarna med detta. Vispade grädde och spritsade runt om.
På med locket, pudra med massa florsocker
Åh så gott detta ser ut 🙂
Precis sådär gjorde min syster förra året! Jättegott. Vi kallade dem munklor.
[…] HÄR Saffranssemlor / Lussesemlor HÄR Sockerkakssemla hittar du HÄR Smunk ( Munk/Semla) hittar du HÄR Nutellasemlor hittar du HÄR Wienersemlor hittar du HÄR Semmelkladdkakan klicka […]
Här kallas det ”Mumlor”