Baka en god söt-syrlig paj till helgen.
Lingon och seg kola är en fin kombo. Prova vetja.
Det här behöver du till botten:
125 gram smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 ägg
2 msk vatten
Kolafyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
Garnering:
1 1/2 dl lingon
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Mät upp ingredienser till botten och nyp ihop till en deg. Tryck ut i en rund form, cirka 25-27 cm.
Nagga med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den fått lite färg.
Under tiden mäter du upp ingredienserna till kolafyllningen, och låter den sjuda upp till 118-120 grader,
det tar cirka 20 minuter. Ta ut formen och häll i kolafyllningen , toppa med lingon och låt svalna innan servering.
Gott att ha lite lättvispad grädde till.
Hej! Går denna att frysa in =)?
🙂 visst gör den det.
Å denna paj är så god. Kom första gången i kontakt med den på Rackstamuseet som är ett jättemysigt cafe/museum och den föll mig och sällskapet på läppen. Lättgjord och kanongod. Hade inte lingon så jag tog röda vinbär, lika gott.
Lycka till med allt du har framför dig, Kram P