Äter ni också mycket fisk hemma? Vi äter flera gånger i veckan. Jag lagar gärna fisksoppa som ni säkert märkt bland alla mina recept & sedan väldigt mycket lax. Torskrecept ( eller framför allt vit fisk) är något som jag kommer prova mer recept på här på bloggen. Finns ju massor av sätt att variera, med olika kryddningar och toppningar.
Detta blev en favorit hos oss. Serverades med fluffigt potatismos.
Till 4 personer
600 gram vit fisk ( te.x torsk, sej )
salt och citronpeppar
2 dl riven lagrad ost
persilja
dill
Gör så här:
Värm upp ugnen till 180- 200 grader.
Lägg den tinade eller färska fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra fisken.
Blanda ihop den rivan osten med dill & persilja. och fördela ut över torsken.
Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Eller tills fisken är genomstekt.
Jag hade även massa dill i moset, supergott när man äter fisk.
Torsken på väg in i ugnen
Jag vill ju helst ha sås till allt även om det är potatismos.
Annars fattas det nåt;-))
Tar tacksamt emot tips på vit fisk för det är det vi helst lagar hos oss. Lax är ingen favorit hos oss.
Mums, fiskrecept är alltid toppen!
Hej Jenny! Vill tipsa om ett jättegott och enkelt recept på torsk som passar till vardag och även som rolig helgmat.
Jag har 400 eller 800g torsk beroende på hur många som ska äta.
1. Lägg torsken i en glasform och pensla på med grön pesto.
2. Em kruka färsk timjan att ha lägga över fisken samt runt om i formen.
3. Riv parmensan och strö över fisken. Salta och peppra.
4. Lägg körabärstomter runt om i formen.
5. Ställ in torsken på 200grader i ca 15-20 min. Jag har alltid en termometer i, när torsken är 56 grader är den klar.
Till detta har jag mos med roccula i samt en sallad gjort på roccula, gurka, jordgubbar, honungsmelon och valnötter.
Åh så gott det låter 🙂
Vilken ost har du i?
Man kan ta precis vilken ost som helst.
Jag hade prästost.
Mmm gott! Fisk är så smarrigt 🙂