Jag har fått önskemål på lite ”nyttigare” mat – LCHF och GI. Och denna maten passar faktiskt alla då du kan välja själv om du vill servera potatis(-gratäng ) till den eller inte :
Till 6 st fyllda kycklingfileér :
1 burk med färskost ( 200 gram ) – jag valde en smaksatt färskost.
1 pkt bacon (ca 140 gram )
En härlig grönsallad på ruccola, tomat ( valfritt ) , paprika, rödlök, fetaost.
Jag tycker att det är gott att pressa lite lime över för att få mer syrlighet.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Klipp baconet tunt och rör i färskosten rör om om tills det blandat sig ordentligt .
Skär ett snitt på varje kycklingfile ( ett tips om du vill få lite vackra yta på kycklingen , är att du steker den i smör bara en liten stund på varje sida )
fyll sedan upp varje fileé med färskostblandningen.
Salta lite och peppra innan du ställer in den i ugnen på en ugnssäker plåt i ca 40 – 50 minuter.
( Detta beror på hur tjock kycklingen är men köttsaften ska inte vara rosa – utan den ska vara klar )
Servera sedan kycklingen till en god sallad , och ev en god sås!!
Vad har du för god sås till? Ser ut på bilden som att du har någon förutom färskoströran? 🙂
Detta blev kvällens måltid, blev godkänt av familjen.
Tack för att du gör veckomatsedlar, oftast något eller några recept som lagas hemma hos oss.
Hej och tack för din inspiration.. Vad är det för sås du har till?
Mvh Annie
Tänkte lite som du nämner lite Jenny, att all mat kan ju göras som lchf eller GI om man tänker lite på vad som är med i receptet och vad man kan plocka bort eller lägga till eller bara byta ut mot någonting annat.