En god Hallon- och blåbärspaj.
Personligen så tycker jag ju att paj-degen är det godaste 🙂 Så jag gör 1 1/2 sats med pajdeg,
Och jag skrev receptet efter detta….
Sen bakar jag helst paj med färska bär, men det är svårt att få tag i fina färska bär så här års.
Så Denna pajen blev på frysta bär.
Och jag skrev receptet efter detta….
Sen bakar jag helst paj med färska bär, men det är svårt att få tag i fina färska bär så här års.
Så Denna pajen blev på frysta bär.
Till en paj :
300-400 gram bär
2 msk potatismjöl
Pajdegen :
200 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Strö ut bären i en smord form ( 24 – 26 cm ) och pudra över potatismjöl.
Detta motverkar att bären vätskar sig när den bakas.
Tärna smöret i en bunke, mät upp mjöl och socker och rör ner med smöret.
Arbeta ihop till en smulig deg och Strö sedan ut detta över bären.
Gräddas i ugnen i ca 20-30 min ( beror på ugnen ) Men när pajen fått lite gyllene färg,
då är den färdig.
då är den färdig.
Klar att serveras med vaniljsås !! 🙂
Mycket blåbär just nu i alla recept 🙂
http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/blabarspaj-med-hallon.html
Jag lyckades riktigt bra med den här pajen. Det blev ett riktigt knaprigt skal och en knäckig smuldeg.
Kanonbra