Vegetarisk måndag idag,
Det är roligt att ni är så många som uppskattar dessa recept! Dessa halloumibiffarna är både så goda och enkla att göra.
Och de fick högsta betyg av barnen här hemma.
Till 4 halloumibiffar
1 förpackning halloumi
250 gram zucchini
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
chiliflakes
smör till stekning
Gör så här:
Riv ner osten i en bunke, riv zucchinin på en tallrik. Strö över salt och låt det stå 5 minuter.
Lägg sedan zucchinin i ett kaffefilter och krama ur överflödig vätska. Vänd sedan ner i skålen.
Knäck ner äggen och rör ner ströbröd, smaka av med ev lite mer salt & lite chiliflakes.
Forma sedan till 4 biffar, och stek dem klara i smör.
Vi serverade våra med potatismos.
Ville bara titta in och säga TACK för en fantastisk bakbok. Fick den i dag då jag fått en alldeles egen adventskalender och i dagens paket var denna fina boken! Fantastisk! Tack Jenny för din alltid så fina inspriation och jag önskar dig en riktigt, riktigt god och härlig Jul!! Det kommer bli många bak från den boken och jag tror jag startar redan i kväll!
Kram
Berith
♡ Vad roligt att du gillar boken. Och tack för att du berättar 🙂
Kram
Jenny
De där biffarna ser galet goda ut – att kalla dem vegetariska när de innehåller ost och ägg – näää 🙂
De är inte veganska. Utan vegetariska kallar jag dem när de är utan kött 🙂
Vegetariskt… inget kött eller fågel… veganskt inget från djurriket som ägg mjölk smör mm..
Åh detta måste testas (älskar halloumi)!
kram
Emma
en förpackning halloumi…?
de finns ju i olika storlekar…har du en vikt? 🙂
Cirka 200 gram 🙂
tackar för ditt snabba svar 🙂
Kan man byta ut ströbrödet mot ngt så de blir mer lchf-vänliga? Tack för grymt bra o fin blogg!
Jag brukar ta rivna morötter istället för zucchini. Blir jättegott! Sedan har jag dem i ugnen 250 grader på en plåt med bakplåtspapper.
Ca 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden. Jättesmidigt. 🙂
Heléne
Tack för tipset att tillaga i ugn. Så smidigt när man gör många biffar. 👍
Har just avnjutit dessa till middag. Verkligen jättegoda och lätta att göra ?
Stort TACK för receptet ?
[…] Halloumibiffar med mos Tisdag Fiskburgare med gurkdressing Onsdag Laxgratäng med pesto Torsdag […]
[…] Halloumibiffar (veg) Tisdag Fisk- & räkgratäng med dill Onsdag Tacopizza på tortillabotten Torsdag […]
Supergoda biffar med jättefin konsistens. Kan med fördel gå lös mer på kryddorna och variera med örter, vitlök osv. Blir så inspirerad av dina vegetariska recept, vi försöker få till iallafall en vegdag i veckan=)=)
Hej!
Gjorde biffarna i helgen eftersom vi alla i familjen älskar halloumi. Men jag blesviken, undra om jag gjort något fel? Ska det vara 1 dl ströbröd? Mina smakade bara det? Dom som såg sååå goda ut.. Mina blev mera brunaktiga o tråkiga. Tack för en superbra o inspererande blogg!
Hej och tack för superbra recept! Jag hade lite för mycket salt och hann inte vattna ur tillräckligt (bråttomvardag…) och ändå blev de jättegoda. Att jag hittade hamburgerbröd i frysen till kidsen var nog tur, de var väldigt skeptiska när de såg biffarna men blev helnöjda med veggoburgare 🙂 Det är detaljerna som avgör ibland…
Zucchini är inget jag gillar alls tyvärr…alla är olika.
Tips på vad kan byta ut till?
riven paprika?
Mosad avocado?
Äpple?