Idag kokade jag en mustig gulaschsoppa till lunch. Blir det något över så är det smidigt att frysa in den.
Detta är en sådan gryta som jag skulle kunna äta 7 dagar i veckan utan att tröttna på den.
Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar ekologiska krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar
Gör så här:
Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.
Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.
Den är hur god som helst! Fryser dock inget med potatis i =)
Det hade varit bra om man kunde ändra antal portioner i recepten.
Måste ju säga att den är riktigt god