Idag blir middagstipset en urgod LCHF-rätt.
Jag blev bjuden på blomkålsris på en middag för ett par veckor sedan.
Jättegott, och jag var tvungen att prova att göra eget. Jättegott och enkelt.
Fläskfilegrytan till 4-5 personer:
smör
2 putsade fläskfileer
2 1/2 dl grädde
1/2 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
1 tsk sambal oelek ( om du gillar hetta)
salt & peppar
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och under tiden skär du köttet i medaljonger. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, vatten, crème fraîche och sojan och fonden och låt sjuda upp. Önskar du tjockare sås kan du redan av den med maizena. Smaka av med lite smabal oelek, salt och peppar.
Blomkålsriset:
1 blomkål
1 msk smör
Gör så här:
Riv blomkålen på det grövsta av rivjärnet.
Vänd ner ”riset” samtidigt i det kokande vattnet. I några sekunder ( 10 sek)
Häll av i ett durkslag och rör ner lite smör.
Åh , måste ta och testa det där med blomkålsris! verkar himla smidigt.
kram
Emma
Jag gör ofta med blomkålsris, tycker det blir så gott. Testa gärna denna köttgryta med morot och champinjoner. Super smarrigt. http://nouw.com/gourmettjejen/middagstips-28151966
Kram
Jag gjorde denna grytan ikväll men med klyftpotatis och morötter i ugn till istället, sååå god gryta 😀😀 Hade även i lite paprika och purjolök i grytan 👍