Måndag Vegetarisk pyttipanna
Tisdag Fisk- & räkgratäng
Onsdag Pasta med ostsås
Torsdag Mexikansk texmex-soppa
Fredag Oxfile med krämig jordärtskockspure
Det här behöver du till 4 personer
1 bit med oxfile
smör
salt & peppar
Jordärtskocka & potatispure :
4 stora potatisar ( mjölig sort )
4 lika stora jordärtskockor
20 gram smör
3/4 dl grädde
salt & peppar
Serveras med kokt sparris & bearniesås
Gör så här:
Bryn den putsade oxfilen i smör så att den får färg, ställ sedan in i ugnen på 150 grader. Hur lång tid det tar beror på vilka gradere du vill ha på filen. Jag tog ut min på 60- 62 grader, medium.
Skala jordärtskockor & potatis och koka först upp potatisen i cirka 10 minuter ( den går snabbare att koka ) vänd sedan ner jordärtskockor och låt sjuda tills de mjuknat. Häll av vatten och vänd ner smör och grädde, stöt med en potatiskross tills du fått en fin pure.Villd du ha tjockare pure- använd mindre vätska och vise versa.
När filen nått upp till önskad temp, ta ut och rulla in i folie och låt vila i en kvart / tjugominuter innan du skär upp
* * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till adventsfikat: Mozartkulor
Det här behöver du till cirka 30 st mozartkulor :
150 gram nougat
200 gram mandelmassa
150 gram kvalitetschoklad
Gör dina mozartkulor så här :
Ta fram den kylskåpskalla nougaten och skär upp i 30 stycken bitar.
Rulla varje bit till en rund liten boll. Skär sedan mandelmassan (rumstempurerad ) i 30 bitar, tryck ut varje bit med handflatan.Lägg nougatbiten i mitten och rulla ihop till en boll. Smält sedan chokladen över vatten bad, på svag värme. Och chokladdoppa sedan varje bit , låt överflödig choklad rinna av och låt stelna på bakplåtspapper.
Förvaras bäst svalt, i burk med lock.
Underbara Mozartkulor!
Hej Jenny!!
Gillar din blogg såå mycket och har testat flera recept 🙂 Vet att även du ibland uppskattar recept från oss läsare, så här kommer mitt recept på Lussemüsli http://larssson.webblogg.se/2016/december/3e-advent-lussemusli-2.html# Alltså en müsli med saffran, mandel, äpple & russin! Doftar ljuvligt när den är i ugnen och passar förvånansvärt bra med saffran i yoghurten faktiskt 🙂 testa och dela gärna om du tycker om det, kram!
Hej!
Kollar din blogg flera gånger om dagen, men börjar bli less på att annonsen om din bok kommer fram först hela tiden. Jag tror att alla dina läsare har koll på den boken vid det här laget, och alla vet ju var man köper böcker….
Annars gillar jag din blogg och dina fantastiska recept jättemycket! Passar på att önska dig en riktigt God Jul också!
Hej Kristina,
Den ska bara synas en gång per läsare. Men jag har kontaktat mina tekniker.
Förstår om det blir tjatigt om den ska synas varje gång 🙂
God jul till dig också.
Den kommer upp hela tiden för mig, så verkligen inte en gång per läsare.
Jag har mailat teknikerna, så det fixar det snart 🙂
Mums så gott!! Och mozartkulor måste jag baka nu i veckan! Kika gärna in hos mig om du vill veta hur det är att leva med en Chow Chow, hitta snygga eBay-fynd eller goda recept. Kram! ♥ http://www.sandraserafia.se