För 4- 6 portioner:
2oo gram toblerone
2 ägg
3 dl grädde
1 msk flytande honung
50- 100 gram extra toblerone.
Färska hallon Gör så här :
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med honungen.
Låt svalna. Under tiden vispar du grädde fluffig. Ta fram en annan skål och vispa de 2 äggen fluffigt. Lite i taget så rör du ihop chokladen med äggen , rör hela tiden så att du blandar om till en chokladsmet. Nu så tar du lite grädde i taget och väder ner , vänd så lite som möjligt – men endå så det blandar sig.
finhacka ner en toblerone ner i moussen och blanda i hop
Och sedan häller du upp i fina portionsskålar och låter stå kallt i kylskåp i minst 2 timmar.
Servera den fluffiga moussen med färska hallon.
Ska definitivt prova den som efterrätt,kanske blir till påsk:)
Tack för en underbar blogg med mycket inspiration.
Är det bara vit toblerone du har i? Eller var tror du om att ta hälften mörk och hälften vit toblerone?
Vilken som helst går bra 🙂
Ska det vara 50 eller 100 gram toblerone som ska hackas ner i moussen? I ingredienserna står det först 50 gram extra och efter hallonen inom parentes står det 100gram finhackad. Och i texten har du bara skrivit finhacka en toblerone, men de finns ju i olika storlekar.
Det står 200g sedan 50g extra. Smält 200g hacka 50g extra
50 gram exra är för dem som vill ha krisp i moussen
Varför smälter inte chokladen för mig? Den blir nästan grynig
Goaste moussen jag gjort. 🙂 Är väldigt söt dock.
Farligt gott! Den blir ännu godare om man gör den en eller två dagar i förväg… Om man nu kan hålla sig så länge 🙂