Alltså denna tryffel är farligt god!
Försvinnande god och dessutom så busenkel att göra.
Det här behöver du:
3/4 dl vispgrädde
200 gram schweizernötschoklad
1 msk smör
strössel
Gör så här:
Låt grädden sjuda upp i en kastrull, ta bort från värmen och bryt ner chokladen och bänd ner smöret. Rör tills smeten är blank.
Häll upp chokladsmeten i en klädd liten form och strö över med valfritt strössel.
Låt svalna i kylskåp över natten. Skär sedan upp lagom stora bitar med en vass kniv.
Magiskt god.
Det låter supergott och dessutom enkelt att göra! 🙂 Visst borde det gå lika bra att göra med Marabous salta mandlar?
Absolut 🙂
Mums! Har du något förslag på nyttigare julgodis?
Ja dessa är nyttigare
https://www.jennysmatblogg.nu/category/nyttigt-godis/
Det är jul en gång om året – ät så onyttigt du vill 🙂
Den ska jag göra idag!!
Kan man göra den på samtliga choklader? Tänker på oss nötallergiker.. 🙁
ja, man kan göra den på vilken choklad man vill 🙂
Hur liten är en liten form hehe? Hur många bitar blir det ungefär?
Kanske man kan hälla i små formar….
vad tror du??
Jag menar typ ischoklad el knäckformar ?
Går Säkert bra
🙂
Super enkelt och supergott!!
Går dom att frysa? 🙂
absolut 🙂
Mina står ni i kylen och har gjort det sedan 11 i förmiddags och har fortfarande inte stelnat :/