Dessa godingar har jag bakat till födelsedagsfikat idag.
Provsmakade redan i gårkväll, de fick mycket väl godkänt.
Det här behöver du för att baka kladdiga brownies :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
Topping:
1 dl vispgrädde
200 gram dubbelnougat
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte smeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en form på cirka 20 * 25 cm, och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen i minst ett par timmar innan du lägger på nougatganache.
Låt grädden sjuda upp och ta bort den från värmen, vänd ner nougaten och rör tills du har en blank kräm.
Vänd ner detta över brownien, och låt allt svalna i ytterligare ett par timmar. ( Eller med fördel över natten.)
Serveras med grädde & hallon
Hej och tack för ett jättebra blogg med toppenrecept! Skall göra köttbullar till middag idag och gör då alltid något av dina recept på detta, men i vissa recept har du ägg i och i vissa inte, undrar vad skillnaden blir på slutresultatet?
Jag lagar mat efter vad som finns i kylen.
Oftast har jag ett ägg i smeten 🙂
Mums choklad kan aldrig bli fel ?
Åh så gott 😀
Hej! Undrar om denna går bra att frysa in? 🙂
Ja 🙂
Hur räcker en sats till?
beror på hur stora bitar man gör.
Men cirka 12- 14 stycken?
Hej! Vill gärna överraska sambon med denna när han kommer hem från jobbet, dessutom är jag gravid och sugen på sött haha. Grejen är att jag bara har en långpanna som är 30×40.. Blir det helt knas om jag gör i den? Behöver jag göra en dubbel sats isåfall?
Tack för en fin blogg, Mvh Rebecca 🙂