Måndagsmorgon framför nyhetsmorgon.
Barnen har åkt till skolan, och mannen är på väg till jobbet. Och så här ser min arbetsvy ut precis just nu.
Nybakade småfrallor framför tv:n och med datorn i knät. En bättre måndag med andra ord.
Recept kommer under bilderna
Mina kalljästa frallor gjorde jag så här:
1/2 pkt med jäst
6 dl kallt vatten
4 msk rapsolja eller olivolja
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3-4 dl vetemjöl med fullkorn eller valfri blandning mjöl
Toppa med sesamfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills all jäst löst sig. Tillsätt därefter allt vatten, olja, salt & arbeta in havregryn & mjölet med bakmaskin eller för hand. Använd så mycket mjöl tills du får en smidig och fin deg som släpper.
Baka ut och dela upp i 18-20 bullar och baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg en bakhandduk över och låt stå i rumstemperatur en kvart innan du ställer in i kylskåpet. Morgonen efter ställer du ugnen på 200 grader, ta ut plåtarna i rumstemperatur medan ugnen fått rätt temperatur. Pensla dem med vatten strö över frön och skjuts in i ugnen tills de fått en vacker färg.
Klara att servera.
Tokgillar kalljästa bröd, hur gott är det inte med nybakt på morgonen! Ha en fin start på veckan:)
Bakade enkla frallor till frukost i lördags. Perfekt med enkla frallor, fast det känns ändå lite lyxigare när det är hembakat 🙂
Mums!! Vill bara tipsa om att när man kalljäser med så lång jästid som det blir över natten, så behöver man absolut inte använda ett helt paket jäst 🙂 När jag gör liknande brödbullar med den mängden degvätska så tar jag bara ca 1/4 paket jäst och det blir toppen! 🙂