Hej hej,
Ska precis snöra på mig skorna och ge mig ut på morgonrundan. Jag går varje dag & planerar att hinna med 2-3 telefonmöten på vägen. Det gäller att försöka hinna med så mycket som möjligt. Och mitt lilla mobila kontor ( telefonen ) har jag alltid med mig vart jag än går. Till er som kikar förbi här för att leta vegetariskt tips vill jag passa på att lyfta denna goda kantarellsoppan. Kanske lite tråkig färg, men ack så god och smakrik när man gör den på färska kantareller.
Jag hade i kycklingfond i min, men vill du göra den vegetarisk så väljer du grönsaksfond.
Det här behöver du till 4 portioner:
1 liter rensade kantareller
2 finhackade scharlottenlökar
smör
4 dl vatten
+ 3 msk valfri fond
5 dl grädde
salt & peppar
Serveras med gratinerade ostsnittar
Gör så här:
Hetta upp en kastrull med smör. Fräs löken tills den blir glansig.
Vänd ner svampen och fräs den tills den mjuknar.
Vänd ner vatten + fond och låt sjuda upp. Mixa soppa slät och vänd sedan ner grädde.
Smaka av med salt & peppar. Och några droppar olivolja med basilika smak. ( eller valfri smak )
Ett tips till dig som verkar gilla Nutella.
Sök på youtube efter 10 bästa recepten med Nutella om du inte redan gjort det. Snålvattenvarning.
Kantarellsoppa är en av favoriterna, bland många andra 😉
kan man göra soppan rakt av fast med champinjoner tror du?
det tror jag säkert 🙂
Kan man göra denna soppa i förväg och bara värma upp den innan servering?