Polkafudge

Här kommer en härligt söt och färgglad polkafudge.
Är inte julgodis bara så roligt att experimentera fram!

img_9391

Det här behöver du till cirka 25 st:
1 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 gram saltat smör
150 gram vitchoklad

krossade polkagrisar

Gör så här: 
Vänd ner grädde, socker, smör, sirap i en kastrull och låt allt sjuda upp i en kastrull.
Koka upp till 123-125 grader, och ta bort från värmen. Bryt ner chokladen och rör tills du har en fin blank smet.
Häll ner i en bakplåtsklädd form cirka 13*13 cm. Strö över polkagriskross och ställ svalt över natten innan du skär upp fudgen med en vass kniv.

6
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Oj vad jag kommer baka fudge inför jul. Såå gottit och bra julklapp tips att ge bort 🙂

8 år sedan

Gott! Verkar för övrigt vara mycket polka nu till jul, såg även att annas pepparkakor limited edition hade smak av polka:)

A-M
8 år sedan

Kan man frysa in det??

jennysmatblogg
Reply to  A-M
8 år sedan

absolut

8 år sedan

Ahhh, härligt med julgodis. mycket polka i godiset i år, det är poppis i min familj. dessa ska jag def testa att göra.

Ha en fin dag.

Malin Hellsèn
7 år sedan

Hejhej! För de första.. en underbar blogg. Jag är värdelös på baka och lag mat men din blogg har ändå hjälp mig massor. Så tack för de. Men till de lite mindre roliga.. Jag gjorde nyss dina polkafudge enligt recept. Tycker dock att de inte blev så bra. De smula mest sönder. Så jag undrar va kan blivit fel?? Och när jag läst alla dina andra recept så har du sirap i den och inte i dessa? Varför?

MVH/ Malin

jennysmatblogg
Reply to  Malin Hellsèn
7 år sedan

Det ska vara sirap i dessa också. Attans, det hade fallit bort.
tack för att du är uppmärksam

Bodil
7 år sedan

Hej! Har precis gjort dessa å de blev super goda. Hade inte i sirap men lite citron, d blev kanon. Men. Undrar om d kan stå framme u en plåtburk eller om d måste frysas ner. Tänkte spara dem t julen..
Tack för en super bra inspirerande blogg:)

Emma
7 år sedan

Ska man ha dom i rumstemperatur eller i kylen över natten innan man skär upp? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Emma
7 år sedan

i kylen

Johanna
6 år sedan

Hej! Går det att byta ut mejeriprodukter och göra ett vegansk alternativ?
Ser magiskt goda ut, alla veganrecept ska tyvärr även vara sockerfria, glutenfria etc.. Vill ju ha riktig fudge med många kalorier 🙂

Nästa inlägg

Busenkelt adventspyssel

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x