Godkväll,
Denna efterrätten provade vi också i helgen. Tycker alltid det är lika roligt att prova nyheter. Denna vart så fräsch och god, passar perfekt efter en mättande middag. Mycket gott betyg från samtliga i familjen. Och recept är ett gammalt som jag tror att jag hittat i hemmets tidning.
Det här behöver du till 6 portioner:
2 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
1 styck apelsin
(skal + 2 msk pressad apelsinsaft)
Geletopping:
1 1/2 gelantinblad
2 dl pressad apelsinsaft
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädden i en kastrull, vänd ner socker. Skär ett snitt på längden i vaniljstången och skrapa ur fröna och vänd ner både stång och frön ner i kastrullen. Riv ner skalet på den tvättade apelsinen och pressa ner 2 msk apelsinsaft. Låt allt sakta sjuda upp, när grädden kokar så fiskar du upp stången. Krama ur gelatinbladen och rör ut med grädden, rör om ordentligt så allt allt blandas. Häll upp i små portionsglas och ställ in i kylen i minst tre timmar innan du gör toppingen.
Apelsin-toppingen:
Lägg bladen i kallt vatten i sira fem minuter.
Krama ner saften i en kastrull och låt sjuda upp, dra direkt bort från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner ordentligt i apelsinsaften så att allt blandas väl. Låt svalna något innan du häller detta lagret över pannacottan.
Ställ in i kylen minst en timme innan servering. Kan med fördel förberedas kvällen före.
Måste prova detta,
Ser trevligt ut i glasburkarna?
Låter gott ? En liten fråga… ska det vara apelsin i självs pannacotta? När häller man i det isåfall?
/Janette
Receptet är uppdaterat, det ska ner i kastrullen.
Går det att ersätta gelatinbladen med gelatinpulver?
Absolut, läs på gelatinpulvret hur du ersätter 🙂
Ser så fint ut i de där burkarna. Har du hur mycket porslin som helst på lager eller? 🙂
Typ ja 🙂 Det är ju mitt jobb 😀
Vart har du hittat de fina små burkarna?
går att hitta på rusta eller öb
Blev så full i skatt i affären idag, tänkte på dig. Du som brukar göra tomteskumsfudge! Gick och tittade vilken smak som var ny för i år fick en smärre chock tomtegrötssmak, tänk du fudge på den:)
Älskar pannacotta men har aldrig testat med apelsin! Det ser så gott och fräscht ut 😀
Hej! Jag älskar din apelsinpannacotta och gör den varje nyår. Men min fråga är hur du gör för att inte det ska bli en massa apelsinskal i botten? Du kanske silar bort apelsinskalet?
Tacksam för svar ☺