INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Lussesemlor

Hej hej,

Här doftar det jul i hela huset. Åh så härligt! Saffran kan vara den bästa smaksättning jag vet. Jag är inte så jätteförtjust i vanliga lussebullar med russin dock. Tycker ofta de blir torra & tråkiga, men snart kan jag lova att ni har världens godaste Lussesemlor. Fast först måste jag ju bara tipsa om världens snyggaste vinglas jag klickade hem, tänkte att de kommer bli så fina att duka med till jul.

Det är svårt att se huuuuur fina de är så jag tog en närbild. Ni kan läsa mer om dem härjag klickade även hem champagneglasen och karaffen

Och dessa dricksglas hade jag tänkt att önska mig både i födelsedag och julklapp, lägligt att man fyller år den 23 december 😉

Vill ni prova andra godingar från arkivet så har jag mina Vaniljfyllda sockerbullar med saffran Saffransbullar med vanilj Saftig saffranssockerkaka img_9173-2

Det här behöver du: 50 gram jäst (söta degar) 5 dl standardmjölk 2 kuvert med saffran 2 dl strösocker 2 1/2 dl kvarg eller creme fraiche 100 gram rumsvarmt smör 12- 13 dl vetemjöl

1 uppvispat ägg till pensling

Fyllning: 350 gram mandelmassa 1/4 dl vispgrädde

Vispad grädde

Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Värm upp mjölken + saffran i en kastrull, det ska bli fingervarmt. Rör ut jästen med lite vätska i taget tills den löst sig, tillsätt då resten. Rör ner socker, kvar + rumsvarmt smör. Arbeta in mjölet tills du har en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk i 40 minuter. baka sedan ut till lussebullar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter, pensla dem med uppvispat ägg och ställ in i mitten på ugnen på 225 grader i cirka 8-12 minuter beroende på hur stora de är. Låt dem svalna helt innan du fyller dem Rör ihop mandelmassa med grädde till en härlig kräm. Fyll sedan dem med mandelmassan och spritsa ut grädde.

Klara att servera.

3
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Herregud vad gott detta ser ut!

jennysmatblogg
Reply to  Lina Abrahamsson
8 år sedan

❤️

Eva
8 år sedan

Så fin tallrik! Vad är det för märke på dom?
Så gott det ser ut!

jennysmatblogg
Reply to  Eva
8 år sedan

Visst är de fina 🙂 Tyvärr jättegamla så tror inte de finns kvar på Gekås längre

Annica
8 år sedan

Hur många grader ska ugnen vara på? Tänkte på Lusse semlor 😉

Andrea
8 år sedan

Fantastiskt goda lussesemlor!! Jag hade lagt till en nypa salt i receptet nästa gång, så hade de blivit ännu godare!

ida
8 år sedan

Kan ej äta grädde längre pga av min galla ej glass heller då. Någon som har något tips man skulle kunna fylla med istället som inte är så fett.

Reply to  ida
8 år sedan

Kokosgrädde kanske? ? Annars upplever jag att Milda visp är lättare att äta rent fettmässigt än vanlig vispgrädde ???

8 år sedan

Men Gud så gott ?

Therese
8 år sedan

Hur många lussebullar uppskattar du att det blir utav detta recept? Låter fantastiskt gott!

Miss Lewi
7 år sedan

Ser gudomligt gott ut! 🙂
Kan det tänkas funka att fylla med en typ cream cheesecake frosting, liknande sån man har till morotskaka? Tänker att just saffranet o cream cheesen borde kunna komplettera varandra bra.. eller?

Nästa inlägg

Sovmorgon och julpynt

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x