Det här behöver du :
200 gram smör
5 msk strösocker
1 1/2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop rumsvarmt smör med socker – tillsät havregryn, vaniljsocker och mjöl.
Arbeta ihop till en deg, och forma sedan små kulor av degen. Lägg på en ungsplåt med bakplåtspapper – och platta ut kulorna med en gaffel.
Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 10 minuter – eller tills de fått en lite gyllene färg.
Välkomna hem från semestern!
Kul att följa alla inlägg, ni ser ut att ha haft det alldeles strålande. Perfekt väder för barnfamiljer denna årstid också som du skrivit, får nog ta oss en funderare på Thailand inför nästa tripp! Grekland bjöd på liknade väder, dock inte lika höga grader men runt 25-27 iaf, alldeles lagom! 😉
Kram Linda
Hihi ,såna bakade jag i morse ,fast med choklad i :-D..får prova dina nästa gång .kram
Fina kakor ser så där lite seg goda ut 🙂
hej jag har gjort dessa kakor idag men jag la i lite nougat. Dom blev jättegoda. Tack för att du delar med dig.
Bakade dessa för någon vecka sedan men tog i slutet och smälte mjölkchoklad som jag sedan doppade dom färdiga kakorna i till hälften, som sedan fick svalna. Suuupergoda blev dom! Så tips att prova om man vill uppdatera denna goda kaka ett snäpp 🙂