Förra veckan lagade vi en riktigt lyckad fläskytterfile som vi pepprade med olika sorters peppar ,
och helstekte sedan i ugnen. Innan servering toppade vi den med krispigt Baconströssel :
Detta kan absolut vara något för sommarens buffe!
Kallskuren, med en marinad. ( Tips kommer efter receptet )
Det här behöver du:
1 putsad Fläskytterfile / fläskfile
Smör
4 sorters nymalen peppar ( Svart, vit, grön och rose- peppar )
1 pkt bacon
Färsk Broccoli
Gör så här:
Putsa fläskfilen och ställ ugnen på 125 -150 grader. Peppra ordentligt runt omkring på hela fileén.
Bryn fläskfilen hastigt i smör , så att den får en vacker yta.
( Jag använder ett grillgärn ) Ställ sedan in den i ugnen och köttet ska uppnå en innertemperatur på ca 70-72 grader. Under tiden kokar / ångkokar du broccolin i lättsaltat vatten. Strimla baconet och bryn det. Låt överflödigt fett rinna av , på hushållspapper.
När filen är färdig så skär du upp det i lagom stora bitar och lägger upp , tillsammans med broccolin.
Strössla sedan baconet över, innan du servera.
Serveringstips är en krämig potatisgratäng! 🙂
Vill Ni servera detta till en buffe, så är det även väldigt gott kallskuret.
Isåfall så tycker jag det är godast lägga köttet i marinad och ställa in i kylskåp gärna över natten.
Lätt och god Marinad :
ca 1/2 dl olivolja
2/4 dl balsamvinäger
1 msk flytande honung
Skär upp den kalla fläskfilen och lägg upp på fina fat,
strössla baconet över.
Garnera med grönsaker
Gott så gott !! 🙂