Sådär, nu är väskorna packade och klara 🙂
Och till lunch så gjorde vi en snabb ugnspannkaka .
Och har ni missat så kommer receptet kommer här igen.
Till en ugnsplåt:
6 ägg
8 dl standardmjölk
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Smör till plåten
400-500 gram bacon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj plåten med smör – och klipp baconet i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt – ställ in i ugnen i ca 5 minuter. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk till en slät smet och blanda i saltet. Häll smeten över baconen och grädda i ca 25- 30 minuter, eller tills den har fått önskad fin färg på ugnspannkakan.
Serveras med lingon.
Det var länge sedan vi åt ugnspannkaka / fläskpannkaka – och vad barnen äter bra när man lagar husmanskost.
Och på förmiddagen så var vi ute i trädgården och höststädade- detta stod också med på listan att hinna med idag, .. och vilken tur att jag har så hjälpsamma barn 😀
Melvin var så duktig och har hjälpte mig att räfsa massor med löv och vi har nog tio stora sopsäckar nu som snart ska köras bort till återvinningen.
Mm, vad gott med fläskpannkaka! Man ska inte underskatta klassisk husman 🙂
Så härligt med lite solsemeter!!!!!
Ugnspannkaka är riktig måndagsmat tycker jag. Gott med lingonsylt och lite rivna morötter till.
Det var länge sedan vi åt fläskpannkaka. Så gott. Måste vi snart ha här hemma. Mums. Kram Anette
Tänk vad lätt och gott det är att göra ugnspannkaka – och vad det uppskattas inte minst av barnen! Min man brukar ha det som stående recept när jag är borta någon kväll, till barnens stora jubel och lycka – gärna med rårörda lingon.
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!
I mitt hushåll är det oxå fläskpannkaka som gäller om jag får bestämma. Tunnpannkaka är oxå gott men i valet som vuxen så blir det det förstnämnda