Det är en mördegskaka med den krämigaste kolasås du kan tänka dig.
Toppat med choklad – alltså helt underbart goda!
Vill du baka med hela kolasåsen så gör dubbla kakdegen.
Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
Noblesschoklad
Gör så här:
Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar. Låt svalna helt innan du öppnar den. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg , antingen för hand eller i matberedare. Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen. Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. . När kakan kommer ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka.
Klara att servera.
Ja dom kakorna går nog inte av för hackor…
Jag är inne på din blogg varje dag o det finns alltid nåt nytt recept
man känner att man måste prova. Så jag tar kort på receptet med mobilen eftersom det är därhag kollar o så kan jag använda det sen. Jag tipsar oxå folk om din blogg…
Tack för en bra blogg o hälsa Nomi från mig.
//Jenny på Norrskenet
Ser ju hur gott ut som helst!!! Det måste jag testa 🙂
Det är många som bakar med kondenserad mjölk och jag har inte testat det än men det ser ju sååå gott ut!!
http://veronica-bakar.blogspot.se/
Åh, den där dulchen den går verkligen utanpå allt, så attans god. Vi gjorde en så god efterrätt med maränger, grädde, bär och så dulchen på, åhhhh…
Mmm så gott!!
Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Kakorna ser fantastiska ut, måste prova göra dem!
Ha nu en fantastisk semester 🙂
Såg supergott ut! 😀
Å de måstew provas en liten fråga bara blir de inte väldigt stora i muffinsformaran funkar småkaks formar ?? eller får man miljoner med kakor då?
Ser verkligen jättegoda ut! Går dom att frysa in?
Tack för en jättebra blogg!
Jag brukar frysa i dem 🙂 funkar alldeles utmärkt .
Ser sååå gott ut, måste baka!! Vet du om man kan koka den dagen innan o ha i kylen el blir den hård då??!!
Jag brukar koka kolasåsen dagen innan 🙂
hej
hur gör man kolasåsen eller har jag missat något i kakareceptet?
vänligen
kakmonstret
Visst finns det väl en burk med färdig sås?? Set gooooott ut 🙂
Det går att köpa en färdigkokt sås , den heter karamelliserad.
Godaste kakorna jag någonsin smakat. Livsfarliga!
🙂
2 vaniljsocker ?
Tsk måste det vara..?
Jag brukar ha en halv dumlekola i 🙂
Dessa kolagömmor är himmelskt goda, tar man en vill det lätt bli fler 🙂
Hej!
Tack för en kanon blogg med superbra recept.
Jag undrar gällande dessa kolagömmor, tror du man kan smälta vanlig blockchoklad över istället för nobless? Tack på förhand!
Det tror jag går jättebra :_)
Ser otroligt gott ut, måste göras!
Ska den kondenserade mjölken verkligen koka i tre timmar?
Ja, koka i sin oöppnade burk i en stor kastrull med vatten i 3 timmar.
Det finns färdigkokta burkar också på bl.a. Ica maxi 🙂 karamelliserad mjölk. ett tips bara 🙂 tack för en toppenblogg.
Hej måste absolut provas men vet du om kakorna blir bra om man bakar dem på glutenfritt alt?