Soppor har vi lagat en del här hemma nu i vinter ,
och denna kryddstark Chorizosoppan har vi kokat ett flertal gånger :
och denna kryddstark Chorizosoppan har vi kokat ett flertal gånger :
Du behöver till 5- 6 portioner :
600 gram chorizokorv
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
smör
3 morötter
3-4 potatisar
ev. Palsternacka
7- 8 dl vatten
En skvätt Köttfond eller buljong
1 / 2 dl chilisås
Färsk hackad persilja
600 gram chorizokorv
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
smör
3 morötter
3-4 potatisar
ev. Palsternacka
7- 8 dl vatten
En skvätt Köttfond eller buljong
1 / 2 dl chilisås
Färsk hackad persilja
Serveringstips : en klick creme fraiche och vitlöksbröd
Gör så här :
Skär lagom grytbitar av korven. Stek dem om du vill ha lite yta på dem.
Finhacka löken , Slanta potatis och morötter och palsternacka.
Fräs dessa i smör i en djup kastrull, men de ska inte få för mycket färg.
Tillsätt vatten, chilisås och fonden. Häll i korven.
Koka upp och låt sjuda tills rotfrukterna är mjuka.
Toppa med färsk persilja.
Skär lagom grytbitar av korven. Stek dem om du vill ha lite yta på dem.
Finhacka löken , Slanta potatis och morötter och palsternacka.
Fräs dessa i smör i en djup kastrull, men de ska inte få för mycket färg.
Tillsätt vatten, chilisås och fonden. Häll i korven.
Koka upp och låt sjuda tills rotfrukterna är mjuka.
Toppa med färsk persilja.
Serveras tillsammans med mycket vitlöksbröd och lite creme fraiche
Kan man använda färskpotatis?
Brådskande svar…
Funkar nog bra 🙂