Det är ju nästan riktigt adventsväder nu, jag har både hört & sett (på Facebook) att ni har snö hemma i sverige.
Mysigt, tycket jag. Och då gissar jag att ni vill ha lite baktips till helgen. Dessa drömmar som jag kryddade med pepparkakskrydda är verkligen så goda som de låter. Och det doftar ljuvligt i hela huset medan du bakar dem.
Cirka 20-22 st:
100 gram rumstempurerat smör
1/2 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 1/2 msk pepparkakskryddor
1 dl rumstempurerad rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader, vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt den ner i oljan, pepparkakskryddor ner i degen. Och så rör ihop mjöl och hjorthornsaltet innan du rör ner det i smeten. Rör samman till en smidig deg. Dela sedan i två olika högar och rulla cirka 20-22 bitar, och rulla sedan dessa till små bollar som du lägger på en ett ugnspapper på en plåt.
Och lägg inte kakorna för tätt, eftersom de flyter ut lite. Grädda sedan kakorna i ca 18-20 minuter.
( Under gräddtiden , och då du öppnar ugnen kan det lukta lite starkt. Detta beror på Hjorthornsaltet
Låt drömmarna svalna innan du serverar dem, annars finns risk för att de smular sönder.
Tack för tipset, bakade dessa igår och de var verkligen jättegoda och härligt juliga! Kommer garanterat repeteras, enkelt oxå för de som undrar.
Vad kan man använda istället för hjortronsylt.
Låter gott men vad är pepparkakskryddor, vad jag vet är det flera olika och går inte att köpa en blandad kompott? 🙂
Blanda ihop 1 del malen kanel, 1 del malen nejlika och 1 del malen ingefära.
Då har du en papperkakskrydda.