Den 24:e oktober idag – det betyder bara två månader kvar till julafton.
Det är ju ingenting…. Och jag ser extra mycket fram emot jul i år, i nya huset och allt. Här ska göras egen senap, marinerade revbensspjäll, små kroppkakor, griljera julskinka, janssons, läggas in sill och rulla köttbullar i massor. Gott gott gott!
Och lingon har jag plockat och fryst in för att göra den goda lingon pannacotta som jag gjorde nu för ett tag sedan.
Julmat är något bland det godaste jag vet för att inte tala om allt julgodis…. Som sagt bara två månader kvar…
Vad gillar ni bäst på julbordet ?
Älskar också julen, men känns ännu för avlägset att tänka på! Har full fokus på den kommande Halloween och efter den allhelgonahelgen:-) Efter det kommer nog jullängtan också!
På julbordet är det alla sillinläggningar som jag älskar mest.
Ha en fin dag!
kram
Julköttbullarna 😀
Självklart DITT recept 😉
Potatis!
Skinkan och mammas grönsak- o äggsallad och alla goda ostar!
Vi har alltid haft en blandning av svensk och finsk julbord och plockat de bästa delarna ur båda. Det bästa är den karelska grytan som är en köttgryta, inte alltför mastig för att man ska orka äta av det andra också. Jag ser också fram emot julen! Kram
Inte långt kvar. 2 månader går väldigt fort.
Brukar baka allt julgodis i november så vi kan ha riktigt glöggmys med massa julgodis redan 1a advent.
Är en liten tradition i våran familj 🙂
Så nästa helg blir det nog lite planering för vad som ska bakas i år.
Lääängtar!!!
http://veronica-bakar.blogspot.se/
Hej jenny! Jag har ett problem med ett av dina recept som jag har hittat här. Det är din hallonkaka i långpanna jag pratar om, när jag bakar den så liksom stelnar den inte utan den känns som en sockerkaka. Har provat att ha den inne i ugnen längre men det verkar inte göra någon skillnad. Skulle vilja att den blir sådär seg som du skrev om att den ska bli. Jag har följt receptet precis men bakat med glutenfritt mjöl. Den enda skillnaden är att det inte kan jäsa och att det man bakar blir väldigt ”kompakt” och lätt smular när man bakar glutenfritt men hårda kakor brukar inte vara något problem! Kakan är förstås jättegod ändå och din blogg är helt underbar!
Hej Heddis :
Vad konstigt… Jag har dock aldrig bakat med glutenfritt mjöl, och vet inte alls om det kan påverka.
Men ibland kan det ju skilja lite från ugn till ugn också. Det är lite svårt att ge ett bra svar när jag inte ser kakan heller
Men låter bra att kakan blev god iallafall 😀
Jag älskar julen, speciellt tiden innan. På julbordet är favoriterna skinkan och Jansson..mums. Kram Anette
Hej!
Sedan vi kom över ett recept från förr på kalvsylta är nog det min favorit. Går INTE att jämföra med den färdigköpta. Enkelt att göra också!
Kolor i alla möjliga smaker gör vi, det är gott!! Faran med att börja i tog tid är att de tar slut innan jul! Undrar varför varje gång. Haha!
Tack för en jättebra blogg med blandat innehåll!
Hälsningar Maria
Ja visst är det härligt med julen!!!!!
Jag längtar verkligen, gillar inte att boka upp för mycket efter mitten av november utan vill kunna njuta av julen och allt som hör till, baka, tända ljus, dricka glögg, umgås och mycket mycket mera:-)