Så härligt att det är fredag,
efter en lång vecka med massa möten. Så blir det en något lugnare helg, med en del jobb.
Och så tänkte vi hitta på något extra gott att laga idag. Förra helgen vart det oxfile med potatisgratäng. Något vi inte äter så ofta, men när vi gör det så lyxar vi till det lite. En god gratäng och en kryddig pepparsås.
Mums
Godaste pepparsåsen:
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, soja, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Hej det står recept på oxfilé men det är ett recept på sås har du recept på hur man får till oxfilé på ett bra sätt?
Det finns i arkivet 🙂 Sök på oxfile.
Hur många räcker såsen till ungefär? Tack för en superhärlig blogg, älskar den 🙂
4-6 personer 🙂