Kronfågel Kycklingwienerkorv

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED KRONFÅGEL

Hej hej,

Jag har samarbetat med Kronfågel och deras nyheter tidigare. Det är alltid roligt att vara med och prova deras nya produkter. Denna wienerkorven som är med i dagens inlägg blev en riktigt hit hemma hos oss. Den är rökt med äkta alspån, och den smakar mycket & är inte alls sådär smaklös som vissa wienerkorvar kan vara. Stort gilla på det!

Vi dukade fram och bjöd på värsta trevliga kioskmiddagen häromdagen. Kronfågels Wienerkorv med extra allt blev det här.
Ni kan läsa mer HÄR på deras hemsida

img_6810
Vi äter mycket kyckling hemma och så även mer fisk & skaldjur. Just därför att vi försöker tänka mer klimatsmart.
Kronfågels kyckling är 100 % svensk, och det känns bra. Kötthalten i korven är 72 % säger man kötthalt borde det inte heta kycklinghalt? Haha… Ja men ni förstår, att det är bra innehåll i dessa.

img_6827

Bara att värma upp en stor kastrull med vatten och låta korvarna bli riktigt varma. Under tiden dukade barnen fram ”snabbmats”-korgarna, som de tycker är väldigt festliga. Sen la vi vaxat tidningspapper i botten, så det kändes lite sådär amerikanskt och roligt.

img_6834Fina blommor piggar upp vilken duking som helst.
Ljuvliga höstfärger i denna bukett

img_7002-1

Hur serverade vi då dessa wienerkorvar!
Jo med hemmastompat potatismos, lite grönt, massa räksallad, rostad lök och senap & ketchup

Så gott och så där härligt enkelt man vill ha det på vardagarna.

img_6947

Tips att snurra runt lite vaxat tidningspapper eller liknande så att man kan äta utan att maten rinner iväg.

img_6950

img_6983

De minsta ville ha sina i andra bröd, med vitlökssås. Och en annan bara mos och wienerkorv.
Trevligt när man kan duka fram olika alternativ, så att alla kan sitta och plocka ihop sin egen meny.
Och ännu bättre när alla faktiskt äter och uppskattar maten. Snabbt, gott och enkelt tycker vi om denna middagen.

img_6923
img_6921

1
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja
8 år sedan

Tro det eller ej, men jag har aldrig kokat korv! Ska vattnet inte koka när man lägger i korven?

jennysmatblogg
Reply to  Maja
8 år sedan

Där ser man 🙂 Någon gång ska vara den första.
Man kan koka upp vattnet, och sedan sänka. Men vattnet ska inte koka med korvarna, då spricker de 🙂

Maja
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Tack för svar, söta du 🙂

Bella
8 år sedan

Hej!
Du har ju väldigt ofta samarbete med diverse företag. Vad händer om du inte gillar deras produkt?
Sannolikt borde det ju hända då och då…

/Bella

jennysmatblogg
Reply to  Bella
8 år sedan

Hej Bella,
Jag väljer mina samarbeten med omsorg ( tackar nej till många fler än jag säger ja till ) Sajten är lika stor som en kvällstidning, så jag får väldigt många frågor om samarbeten. Och nej om det är produkter jag inte gillar, då hade jag inte skrivit om dem 🙂
Men bra fråga, allt gott
// Jenny

Bella
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Hej igen!
Jag menade snarare; vad händer om du tackat ja till ett samarbete (med märken som du känner dig kunna stå bakom) men när du lagar/bakar/spa:ar de produkterna och de visar sig inte vara sådär jättemärkvärdiga, kanske rentav trista och tråkiga…
Hur gör du då?

(För övrigt gillar jag din blogg, som alla andra läsare, bara nyfiken som i en strut)

/Bella

Nästa inlägg

Saffranstryffel

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x