Jag brukar göra en ganska stor smet, eftersom vi är så många här hemma.
Så Ni kan om ni vill halvera ingredienserna :
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör
( Valfri mängd kakao eller citrusskal )
Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Rör tillsist ner ev smaksättning.
Kakao brukar barnen tycka är roligt, då blir det ju fina chokladvåfflor.
* Ett tips är att riva ner finrivet citronskal, jättegott.
Låt sedan smeten stå ett par timmar i kylen innan du gräddar våfflorna. Jag har även smör till våffelgärnet, då jag gräddar.
För att de ska bli riktigt krispiga. 😀
Gott att riva över mörkchoklad över våfflorna.
Blir ju som våffelbakelser , med grädde , sylt och florsocker! 🙂
Mums, vad goda dom lät, hur många blir det på receptet!!?
Suuuuper goda!!!!