Här kommer helgtipset! Galet god paj, eller kaka eller vad man ska kalla det!
Helt ljuvlig efterrätt med perfekt kombo av choklad, sött och lite salt.
Det här behöver du :
300 gram maltesers ( en påse )
25-30 gram smält smör
400 gram mjölkchoklad
50 gram smör
2 1/2 dl grädde
10 salta kex
Valfri chokladtopping
Gör så här:
Mixa maltesers i en matberedare eller krossa direkt i påsen med en brödkavel.
Smält smöret och rör ihop med maltesers-smulorna. Pressa ut i en rund springform (24 cm) med avtagbara kanter.
Koka upp grädden och ta bort från plattan, rör ner chokladbitarna och smöret och rör tills smeten är blank och fin. Låt svalna något, bryt ner stora bitar av de salta kexen i smeten och fördela ut över botten. Toppa med massor utav choklad och ställ sedan kallt i minst 4 timmar. Gärna över natten.
Serveras med en klick grädde.
Ser super god ut!! Är det after-eight och typ mars man skymtar på bilden som topping?
Tips på vilka ”salta kex” man kan använda?
Vad har du för chokladtopping?
Jag köpte just sista påsen Maltesers på Citygross I Växjö. Verkar som att receptet gillas av många! Trevlig helg!
Blir den lite glass aktig om man låter den stå i kylen så länge? Alltså lite hårdare.
Hej kan jag frysa tårtan?
Ja, det funkar 🙂
Menar du Saltiner? Är det Maltesers, After Eight och Mars du har som topping?
Tänkte att jag skulle göra denna på söndag till kalaset 🙂
Ja det funkar bra 🙂