Gomorron,
Letar du efter något gott att baka denna kyliga 29:e september ?
Då vill jag rekommendera dessa godingar! Biskvier är jättelätt att baka, den godaste kondiskakan att baka & bjuda på.
Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllningen:
300 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 gram smält mjölkchoklad
Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )
Voila! Busenkelt & jättegott.
Sjukt gott! Har aldrig gjort med mjölkchoklad i fyllningen. Men det måste jag testa! ?
Kan man skippa äggen tro? Vad kan man komplettera med istället?
Åh tack för tipset, jag har ”fredagsfika” nästa vecka, detta ska jag baka tills dess… Kram
Är inget stort fan av mandelmassa, finns det något man kan byta ut det med? 😀
Byta ut och byta ut… Du kan ju exempelvis göra en cheesecakebotten istället men då blir det ju helt andra kakor…
Jag brukar köra med mandelmjöl och ta mer socker, då slipper man den sliskiga bismaken och tillsatserna som finns i mandelmassa!
Mamma mia så gott
Kan man frysa in dom? Eller hur länge håller dom i kylen om man förvarar dom där?
Hm, tyckte det smakade nästan bara smör av krämen. Stämmer det verkligen att det ska vara 300g smör??