Förutom goda chokladiga efterrätter så tycker jag om syrliga sådana.
Denna pajen är helt perfekt söt-syrlig. Prova vetja.
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
175 gram smält smör
Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
saft av 2 citroner + skal
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Smörj pajformen.
Rör ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och rör sist ner det avsvalnade smälta smöret. Tryck ut i formen cirka 24 cm, och ställ svalt i kyl medan du gör fyllningen. Rör / Vispa ihop ägg och socker för hand, vänd ner grädde och citronsaften + det rivna skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet. Fyll upp pajskalet och grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat till sig i ugnen.
Låt svalna ett par timmar ( eller gärna över natten )i kylskåp.
Pudra över florsocker innan servering & servera pajen med lättvispad grädde.
Ska man vispa grädden först?
Låter supersmarrigt ?
Kram
Funkar det med mellangrädde tror du?
Varför skulle det inte funka?
Och om du är osäker, prova. Vad kan gå fel liksom?
Mums!! Låter både gott och smidigt 🙂 måste testa baka denna. Ha en fin dag Jenny:)
Det l¨åt ju supergott! Älskar när det där sura/syrliga blandar sig med sött! 😀
Citroncheesecake är en annan favorit!