Torsdag morgon 😀
klockan är snart sju, sitter här med en kopp kaffe och kollar mail och kommentarer. Och jag har inte (tyvärr) hunnit med att göra några goda amerikanska pannkakor. Utan jag fick ett mail och önskemål om mitt favoritrecept på just detta – så här kommer det igen. Och det blir nog minsann att laga dessa på lördag! Så gott och barnen är tokiga i dem.
Dessa är riktigt goda, och ska serveras precis nygräddade och frasiga med söt lönnsirap
Du behöver till ca 10-12 pannkakor :
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 msk smält smör
Smör till gräddning
Gör så här:
Vispa samman ägg och mjölk. Smält smöret och rör ner i bunken. Blanda alla torra ingredienser innan du vispar ner dem i mjölkblandningen. Vispa tills du har en klumpåfri smet. Grädda små runda pannkakorna på medelhögvärme.
Serveras med pudrat florsocker, lönnsirap och bär.
Hej!!
Tack för en toppenblogg!!
Tänkte bara höra om du vet någon god lönnsirap som man kan köpa i ”vanliga” affärer? I Usa ha de ju så grymt god men de jag ha testat i Sverige ha inte smakat alls gott!
Kram Ann
Din blogg är bäst.
Tvunget att gå in här varje dag och läsa 🙂
Kram
Oj, en riktigt lyxhelgfrukost det där med amerikanska pannkakor!
kram Christin
mmmm så gott.
Jag gjorde ett liknande recept men hade även i blåbär, blev jätte gott.
Barnens och min nya favorit.
Hej! Jag gjorde dessa för några dagar sen men dem blev inte så tjocka, vad kan jag ha gjort för fel? Tog bakpulver i.