Det här behöver du till cirka 40 st Nutellasnittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knappt 3 dl nutella
Topping: hackade rostade nötter
Gör dina nutellakakor så här:
Börja med att ta fram ett bakplåtspapper och fördela ut 3 linjer med rumsvarm nutella. Och lägg in i frysen i cirka 20 minuter, bara för att den ska bli lättare att hantera. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och gör en grop på längden och fyll med med den frusna nutellan.
Fyll den med nutellan och arbeta ihop till tre längder. Toppa med den hackade rostade nötterna. Ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas
Ser alltid så gott ut med nutella, men är allergisk så funkar inte här i hemmet. Men förstår att folk gillar saken 🙂
Om man har nötallergiker i familjen vad skulle man kunna byta ut nutella mot? I chokladväg. ?
Kommenterar aldrig men nu måste jag … Bakar aldrig men när vår dotter fyllde ett år bakade vi dessa, mest för att min sambo älskar nutella 🙂 Varenda gäst på kalaset, 20 st sa att de var helt underbart goda och ville ha receptet!
HERREGUUUD!!! Dehär va bannemej dom godaste kakor jag någonsin ätit! Inte va dom svåra att baka heller. Har äntligen hittat ett vettigt recept med Nutella. Tack snälla för dethär receptet, och en toppenblogg!
Riktigt goda 🙂 jag valde blandade rostade nötter med salt. Det var supermumsigt till chokladen, mums!
Vad kan man byta till om den ska vara nötfri?