Hej hej
Att baka kakor med godis är ju något jag gärna gör.
Det kan liksom aldrig bli fel, dessa var inget undantag. Nomi hade massa kompisar här idag så de fick provsmaka och gav kakan högsta betyget. Och jag håller med dem! Denna måste ni provbaka till nästa kalas eller fredagsfika.
Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Gör dina Marskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.
Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas
VAd gott det ser ut. Ska testa. MIna favoriter är ”dina! kladdkakemuffins. Något jag bakar ofta 🙂
Har du tips på någon annan chokladsort man kan använda i dessa om man inte är så förtjust i just mars?
man kan ta vilken man gillar bäst 🙂
Hahaha ojojoj, läste ”till de här behöver du cirka 40 marskakor” – klumpen i halsen! Men nu när jag läst rätt så måste jag prova då jag är en mars-älskare! 🙂
Haha… Det hade blivit dyra kakor 😉
Underbara och beroendeframkallande! Lätta att baka oxå?
Hej! Kan man göra degen i förväg? Och låta den stå en stund innan den åker in i ugnen? Tänkte göra pulled beef innan men det tar ju sin lilla tid..
Jag har inte provat själv, men visst borde man kunna det?