Ljuvligt goda mandelmusslor fyllda med krämig nutella. Kan det bli godare och enklare?
Serveras med en klick grädde så har du värsta trevliga efterrätten.
Det här behöver du till 40 mandelmusslor:
200 gram mandelmassa
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram rumsvarmt smör
1 ägg
Fyllning:
rumsvarm nutella
hackade rostade nötter / jordnötter
lättvispad grädde
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Riv mandelmassan ner i en skål, tärna ner smöret och arbeta i resten av ingredienserna till en smidig deg.
Smörj formarna och tryck ut degen så du får en skål i mitten. Ställ sedan in i ugnen i cirka 7-9 minuter eller tills kakorna börjar få färg. Ta ut och låt svalna på galler innan du vänder dem upp och ner.
Fyll dem med nutella, strö över nötter oh servera med en klick grädde
Vilken utsökt ljuvlig liten assiett 🙂 Har du något emot att berätta vilket fabrikat och vilken servis den tillhör? Jag befarar ju starkt att den inte är nytillverkad och därmed svårtillgänglig. Fast har jag riktigt riktigt tur så går det porslinet att uppbringa i butik 😉 🙂 #hållerallatummarochtår
Hej Christina,
Det är loppisfynd 🙂
Då har jag efterrätten klar till veckans fredagsmys! ?
Hej Jenny! Har du provat att göra egen nutella?