Att odla egen chili och göra egen sambal oelek är min lillasyster grym på.
Dessutom blir den väldigt ekologisk och nyttig. Vill man ha mer hetta så sparar man mer kärnor och innerväggar.
Det är där hettan sitter. Och vill man ha det mildare så rensar man bort dessa.
Recept på sambal oelek
20 chilifrukter
2 krm salt
1/2 dl vit-vinsvinäger
1 vitlöksklyfta
2 krm citronsyra
Så här gör du:
Hacka chilin & vitlöken grovt och lägg i en kastrull. Vänd ner vit-vinsvinägern och låt sjuda upp i cirka en halvtimme.
Tills chilin är mjuk, vänd ner citronsyra, salt & peppar.
Häll upp i rena burkar och förvara i kylen.
Hej, hur lång är hållbarheten på sambal oeleken?
Hej!
Jag undrar Också över hållbarhet, och om det går att göra även på torkad chili? 🙂
20 chilifrukter? Hur stora då? Jag odlar chili som är allt från ett par cm till ett par dm.