Ljuvligt god sallad med saftig kyckling.
Pulled chicken är alltid gott, det tar en liten stund att laga, men perfekt höstmat
Det här behöver du :
900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja
Serveras i tortillabröd eller bara med en matig sallad.
Gör Pulled Chicken så här :
Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken. Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen med lock på grytan , i cirka 2 1/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen med två gafflar och servera genast.
I min sallad hade jag avokado, blandsallad, soltorkade tomater, tomat, gurka, babyspenat och såklart en vitlökssås.
Recept finns här jag halverade dock receptet.
ääälskar pulled chicken <3 <3
Så gott, måste jag testa! Har du idétorka någon gång så testa gärna detta receptet. Går hem hos både stora och små i familjen.
http://nouw.com/gourmettjejen/kycklinggryta-med-kokosmjolk-och-svart-r-26974993
[…] Pulled chicken med avokado och sallad […]