Igår kväll bakade Thelma och Jacob pizzor till middag.
Vi bakade en plåt med ”vesuvio-pizza ” och en plåt med ”kyckling-pizza” :
Barnens vesuviopizza, med ost och skinka :
Du behöver till pizzadegen ( 1 plåt ) :
1/2 pkt jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
7-8 dl vetemjöl.
Gör så här :
Smula ner jästen i en bunke. Värm upp vätska och olja i en kastrull till fingervarmt.
Häll över lite i taget av vätska ner bland jästen och rör tills den har löst sig.
Rör ner salt, och vetemjöl och arbeta kraftigt tills du fått en smidig deg.
Täck sedan över med en ren bakhandduk och låt jäsa till ungefär den dubbla storleken.
Sedan är det bara att baka ut den på plåten, och lägga på god fyllning.
Smula ner jästen i en bunke. Värm upp vätska och olja i en kastrull till fingervarmt.
Häll över lite i taget av vätska ner bland jästen och rör tills den har löst sig.
Rör ner salt, och vetemjöl och arbeta kraftigt tills du fått en smidig deg.
Täck sedan över med en ren bakhandduk och låt jäsa till ungefär den dubbla storleken.
Sedan är det bara att baka ut den på plåten, och lägga på god fyllning.
Förslag på fyllning :
Tomatpure
Oregano
Smörstekt kyckling i chilikryddor
Banan
Skinka
Oliver
Mozzarellaost / Valfri ost
Färskost ( blir som sås på pizzan ) GOTT!! 😀
Lök
Feffaroni
Jalapenos
Ruccola
Vad brukar Ni ha på era hembakade pizzor ? 😀
Idag så har barnen sovkompisar,så vi ska snart åka ner och hyra film och köpa lite godis här.
Ha en riktigt trevlig Fredag.