Dagens middag presenterar jag i samarbete med Tulip. Och missa inte heller den grymma tävlingen lite längre ner. På vardagarna blir det gärna lite stressigare att planera middagarna. Man har mindre tid, och flera av familjemedlemmarna ska iväg på fritidsaktiviter, möten eller träffa kompisar. Och då är det faktiskt inte alls tokigt att kunna ta lite genvägar. Såsom denna ”Pulled Pork” från Tulip, och den är bara att värma och servera. Och vecka 38 kommer 2 Slow Cooked-nyheter: Chipotle Chili Pulled Pork & Pulled Turkey Apple & Bacon.
När jag lagar den från maträtt helt från grunden så tar den över 7 timmar.
Hela familjen gillade den, och vi tyckte att den var väldigt god kryddad. Inte alls som vissa varianter med den rökiga barbecuesausen, så stort plus för goda smaken. Lätt att tillaga: man värmer upp den i ugnen på 180 grader, och det tar cirka 25 minuter.
Kravmärkta och ekologiska grönsaker tillsammans med Tulips ”Pulled Pork” Slow Cooked. Denna gången serverade vi i mjuka tortillabröd. Lite som tacos, och det gick hem hos hela familjen. Mums.
Rullade ihop och serverade i vaxade tidningspapper. Lätt som en plätt och du har en god rejäl middag på knappt en halvtimma.
Detta var mitt smarriga bidrag för Tulip. Nu kan alla NI vara med och tävla om en grym matkasse från Tulip & Gastrofy. Detta är en varierad & lättlagad matkasse för hela 7 dagar, som levereras hem till er dörr. ( Värdet är 1000 :- )
Hur gör man då för att tävla?
Tävlingen pågår på Instagram fram till vecka 47. Tulip drar 2 nya vinnare varje måndag. Tävlingsuppgiften är att ta en bild på sin middag & även låta förpackningen synas i bilden. Så det är tydligt vilken produkt som middagen är lagad med. Publicera den på taggen #tulipmiddag. Tänk på att ni måste ha öppen profil för att vara med & tävla. Annars kan inte Tulip se era fina bidrag.
Man kan tävla med flera bilder, dock olika bilder varje vecka! Nya vinnare varje vecka! Läs mer om tävlingsreglerna här på tulip.se
Vinn hela veckans middagar från Gastrofy – levererade hem till dörren.
Tulip är danskt kött vad jag vet. Jag är ledsen men jag förstår inte hur man kan stötta den danska köttindustrin. Deras hantering av djuren är hemsk. ?
Håller med Tina! Skulle aldrig i livet handla från Tulip! Eller danskt kött överhuvud taget… Förekommer ganska ofta listeriasmitta och inte minst så använder dom antibiotika vilket är förödande! Och hanteringen av djuren på det! Fy! Hoppas du tänker om Jenny! Och bara använder dig av svenskt kött hädanefter, allra helst närproducerat, men iaf svenskt. Dom svenska grisbönderna får lägga ner en efter en så det är också en anledning varför vi bör handla svenskt, till slut kommer det inte finnas svenskt griskött att få tag på om du inte du har egen gris eller kan köpa av t.ex. grannen.
Haha, det första jag tänkte när jag såg inlägget var ”Men, det är väl inte svenskt kött?”. Och så ser jag att alla kommenterar redan handlar om det! Bra där! Köp svenskt!
Jag drar igång min slowcooker på morgonen, så har jag också pulled pork när jag kommer hem från jobbet en vardag utan att behöva lägga mer tid än med de här halvfabrikaten med tveksamma ingredienser!
Tycker att vi ska stötta våra egna bönder och bara köpa svenskt närproducerat.
Vet också eftersom jag köper från lokala slakteriet som bara har närproducerat att köttet smakar
sååå mycket bättre. Kan inte ens jämföras.
Var köper du dom vaxade tidningspapper??
Clas Ohlson har t ex 🙂 http://www.clasohlson.com/se/Sm%C3%B6rg%C3%A5spapper-News/44-1339
De danska djuren hanteras såååå dåligt! Fruktansvärt är det. Hur kan du stötta det?