Godkväll,
Idag har jag provat flera nya maträtter & recept. Samtliga kommer inom kort på bloggen. Jag hade ju med mig massor med plommon hem från öland, och ville ta till vara på dem. Här kommer en busenkel smarrig paj som säkert är lika god med vilka bär & frukter man nu gillar bäst. Fick tipset på Instagram, tacksamt och jag blir ofta inspirerad där.
Till en form på 24 cm behöver du:
smör & ströbröd till formen
100 gram smält smör
1 ägg
2 dl strösocker
1 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
dofta över malen kardemumma
Plommon eller annan frukt
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, smöra & bröa en form.
Smält smöret, rör ihop med ägget, sockret & vattnet. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen.
Rör om smeten och vänd ner i den smorda formen. Halvera plommonen och tryck ner i formen pudra över kardemumma. Ställ in i mitten på ugnen i cirka 25- 30 minuter.
Serveras med vaniljvisp eller lättvispad grädde.
Mmmums?
Ser riktigt god ut! Har inga plommon så det får nog bli blåbär eller äpplen.
Våra plommon är slut för i år(mognade jättetidigt..) men jag sparar receptet till nästa år! 🙂
Jag har bakat denna Paj nu och ska njuta till kaffet.
Nu har vi ätit hela Pajen, den var underbart god (Y)