Nu börjar mina plommon ta slut här hemma.
Så detta blir årets sista plommontips från mig. En seg och god plommonkaka bakad i långpanna.
Det här behöver du till en bakplåt ( ugnsplåt)
4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
Plommon
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten. Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Skär plommonen i mindre delar och fördela dem jämnt över smeten. Grädda kakan i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och skär sedan upp den i lagom stora bitar.
Testade denna ikväll. Perfekt till cafeterian i sporthallen imorgon.
Hej!
Det här låter gott och enkelt. Har en fråga bara, stämmer det att det inte ska vara bakpulver i?
☺️
Det stämmer 🙂
För mej är en långpanna den som hör till ugnen,
Är det den du menar eller har du ett mått på någon annan sorts långpanna?