Måndag Kryddig tomatsoppa med pocherade ägg
Tisdag Fiskgratäng toppad med handskalade räkor
Onsdag Ugnspannkaka med en tvist
Torsdag Kyckling & currygratäng med ris
Fredag Kotletter i godaste såsen
Jag ändrade lite i receptet. Hade vi bara lagat den till vuxna hade vi tagit 2 tsk sambal oelek som receptet sa, men nu minskade vi till 1 tsk. Och detta blev så gott, ni måste pröva
För 5-6 portioner:
5- 6 benfria kotletter
smör
salt & peppar + lite grillkrydda
Såsen:
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk kinesisk soja
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, hetta upp en stekpanna och bryn kotletterna så att de får vacker färg.
Krydda med lite salt, peppar & grillkrydda. Lägg kotletterna i en ugnssäker form och värm upp alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt sjuda upp några minuter och häll sedan över den goda såsen över kotletterna Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter, eller tills kotletterna är klara.
Servera med kokt potatis och lingon, så gott.
Tror även såsen kan vara lika god att ha till kyckling
Smaklig måltid
* * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Blåbärssockerkaka ( mjölk- & Äggfri )
Det här behöver du:
till formen smör + kokosflingor
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör ( mjölkfri )
2 1/2 dl (havre)mjölk
150 gram frysta blåbär
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. smält smöret, och låt svalna. Smörj och bröa formen med kokosflingor.
Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda väl, vänd ner smör & mjölk och blanda ihop till en klumpfri tjock smet. Vänd sedan ner de frysta blåbären försiktigt. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter, låt svalna något innan du stjälper upp sockerkakan.
Såg att du hade ugnspannkaka med i veckomatsedeln. Ett tips, jag häller ut smeten i formen och sen strösslar jag på kanel och socker och gräddar. Blir otroligt gott, kanske lite mer efterrätt men sååå gott!
Åh vad kul med en äggfri kaka och en variant jag inte har provat tidigare. Den ska jag provbaka snart! Min son är ägg-allergisk så jag har samlat många äggfria recept här http://mat-ro.blogspot.se/search/label/äggfritt%20bak men fyller gärna på samlingen.
Den såsen brukar jag ha till kyckling fast jag brukar även ha i Mango Chutney….jätte gott!