Haha… Jag hade varit duktig och tidsinställt ett inlägg till er så här på morgonen. Men hade råkat skriva i 2017. Jo, det är ju ett tag kvar tills dess. Så nu försöker vi igen, med rätt årtal.
Enkelt och gott till frukostgröten eller filen.
Nu kokade jag inte så mycket, men det går med fördel att dubbla eller trippla receptet. För äppelmoset går bra att frysa in.
Hur mycket du behöver söta beror på hur sura / syrliga dina äpplen är. Mina är rätt söta så jag tyckte gott och väl att det räckte med 3 dl.
Det här behöver du :
1 kilo äpplen
3/4 dl vatten
3-4 dl strösocker
Så här gör du:
Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar och lägg ner i en gryta. Häll över vattnet och låt småkoka tills äpplen är riktigt mjuka ( 15 minuter ) Mosa eller mixa äpplena slätt, och låt koka upp på nytt tillsammans med sockret. Låt sjuda ytterligare ett par minuter innan du häller upp moset i rena glasburkar.
Håller i kylskåp upp till 2 veckor.
Ser jättegott ut!
Jag tänkte bara höra om man behöver konserveringsmedel av något slag eller hur är hållbarheten?
Köp fryspåsar eller plastbehållare i lagom storlek och frys in. Ta fram efter behov. Inga konserveringsmedel behövs. Mindre socker kan användas dessutom
Jättebra recept,har gjort äppelmos i 2 dagar nu,enkelt supergott,lättsamt med mixern
Gunnel kan man frysa in äpplemos i glasburkar ?
idag ska jag koka äppelmos ska bli gott
Tack jenny
Så god äppelmos Tack Jenny