Kycklinggratäng med ajvar

Brrrr… idag är det kallt. Känns som hösten gjorde entre på riktigt. Men jag håller tummarna för att sommaren inte är över än. För slutet av augusti och september brukar värmen ofta hitta tillbaka. Och fördelen med höstvädret är att matlagningen blir roligare igen. Grytor och gratänger smakar bättre när det är svalare ute.

   Detta är en supersmidig kycklinggratäng som sköter sig själv i ugnen.

IMG_0590

Kycklinggratäng för 6 personer: 
1 kilo kycklingfile
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk koncentrerad kycklingfond
3-4 msk ajvar ( mild eller stark efter smak & tycke)
Salt & peppar

Serveras med ris eller en god sallad

Gör din kycklinggratäng så här: 
Ställ ugnen på 180 grader. Lägg de tinade filéerna i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, crème fracihe, fond, ajvar + salt & peppar i en skål. Vänd över filéerna.
Jag la lite extra ajvar på toppen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills filéerna är genomstekta.

Smaklig spis.

Gratängen på väg in i ugnen.
IMG_0577

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Ja idag är ett märkligt väder. Jag letade upp ett recept på pizzabullar hos dig och har precis satt igång att baka 🙂 Det ska med på utflykt imorn.
http://www.lotte4.blogspot.se

jennysmatblogg
Reply to  Lotte
8 år sedan

Härligt 🙂

Madelen
8 år sedan

Sitter precis och planerar mat för veckan, ligger lite efter i rutinerna efter semestern hehe
Din blogg är grym och bjuder på så otroligt mycket bra recept! Tack tack tack 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Madelen
8 år sedan

Gulle du 🙂 Vad roligt höra.

eva a
8 år sedan

kan man ha fläskfile

Elin
Reply to  eva a
8 år sedan

Man kan ha vad man vill.

8 år sedan

Åh vad gott det ser ut, den måste jag testa till helgen. Du delar alltid med dig av så goda recept så nu tänkte jag tipsa dig om min favorit i efterätter.
Snabbt, enkelt och gott.
http://nouw.com/henrikahenningor/mork-chokladmousse-med-touch-of-mint-25108818
Kram Henrika

AnsoAnna
8 år sedan

Det här blev kvällens middag :).
Jättegott och enkelt.
Tack för all inspiration!

Mire
8 år sedan

Hej, kan man ha något annat istället för fond? Eller kanske skippa helt?

Smulan
8 år sedan

Så gott! Din blogg är vår familjs kokbok ☺
Tack för alla fina recept och en massa inspiration!

Elin
8 år sedan

Gjorde detta i torsdags, det var så smidigt att bara låta det sköta sig själv i ugnen! Det var jättegott!

Nu ska jag göra matlådor (kyckling igen) åt mig och sambon, men det blir nog något annat från dina recept.
Tack för bästa bloggen!

Nästa inlägg

Currykyckling med ris

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x