Igår var jag så sugen på sallad till lunch, och tänkte först slänga ihop min vanliga favvo med kyckling. Fast sedan såg jag att det var tomt i kylskåpet på den varan, men däremot räkor fanns det. Så jag tänkte om och gjorde en URGOD ceasarsallad med räkor. Detta måste ni prova !
Till ceasarsalladen:
handskalade stora räkor
romansallad
knaperstekt bacon
brödkrutonger
Hyvla gärna över lite parmesan också
Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardellfileer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar
Gör så här:
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar och ev. dofta över lite cayennepeppar.
( jag hade färdiga krutonger hemma, men de är super lätta att göra själv)
*Så här gör du frasiga brödkrutonger:
2 rostbröd
olivolja
Rosta dem i ugnen på 200 grader tills de blir riktigt frasiga och gyllene.
Dela dem i fyrkanter och låt svalna.
Smaklig måltid!
Ser jättegott ut! Jag brukar köra räkorna i grillpanna ibland oxå, det blir gott…och så lite Worcestersås i dessingen:-)
Sallad är sååå gott?! I alla dess former. Det är en bra ”rensa-kylen” mat och går så snabbt att göra iordning. Har blivit många olika sallader i sommar. Perfekt mat!
Ha det gott o tack för mycket inspiration, både vad gäller mat, bak, inredning o resor. Bra blandning?
Vilken god sallad! Din blogg är toppen, så många läckra recept! Det är mycket inspirerande att läsa den. Jag hade bara önskat att det hade funnits ett register. Det tar lite tid att leta upp recept…
Hälsningar från Skåne
Hej,
Det finns register 🙂 klicka på de tre strecken uppe till höger på skärmen.